Berichten zoeken

Kies de juiste oogschaduw

Bij het kiezen van oogschaduw is het belangrijk dat je de juiste kiest. Wanneer je oogschaduw hebt die bij jou past dan kunnen je ogen er helemaal stralend uit gaan zien, maar wanneer je de verkeerde oogschaduw kiest dan kun je het tegenovergestelde effect krijgen. Hieronder hebben we een aantal tips die je helpen bij het kiezen van de juiste oogschaduw.

Vuistregels voor de juiste kleuren

Bij het kiezen van de juiste kleur zijn er een aantal regels waar je rekening mee kunt houden. Wanneer je oogschaduw gaat kopen dan kun je deze regels dus onthouden bij de aankoop van de oogschaduw. Zo zijn bruine kleuren en aardetinten over het algemeen kleuren die bij de meeste ogen samengaan. Ze zorgen voor een natuurlijke uitstraling wat als basis altijd goed is. Deze kleuren gaan over het algemeen ook erg goed samen met blauwe ogen.

Vrouwen met blauwe ogen worden aangeraden om oranje pigmenten te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld een perzik of roestbruine kleur zijn. Oranjetinten staan erg mooi bij blauwe ogen, omdat ze zorgen voor een contrast. Door het contrast komt de blauwe kleur in de ogen nog beter naar voren. Ditzelfde effect wordt gecreƫerd met paarse kleuren.

Mensen met bruine ogen hebben veel mogelijkheden. Er zijn namelijk veel verschillende kleuren die goed samengaan met bruine ogen. Ten eerste kun je de hiervoor genoemde naturel kleuren gebruiken. Daarnaast zijn er bij bruine ogen ook verschillende kleuren die de bruine kleur in de ogen beter naar voren laat komen. Dit kan met de kleuren groen of blauw. Turkoois oogschaduw staat ook erg goed bij bruine ogen.

Heb jij een groene kleur ogen? Groene ogen gaan vaak goed samen met een bruine kleur oogschaduw, lila of een perzik kleur. Vaak is het goed om bij groene ogen te kiezen voor een oranje ondertoon.

Oogschaduw en kleding

Bij het kiezen van de juiste oogschaduw is het natuurlijk ook altijd belangrijk dat je goed let op de kleding die je aantrekt. Wanneer je zwarte of witte kleding aantrekt dan gaat dit in de meeste gevallen altijd samen met vrijwel alle kleuren oogschaduw.