Berichten zoeken

Eilandhoppen in Griekenland

Griekenland is een van de bekendste vakantielanden in Europa en dat komt voornamelijk door de vele schitterende eilanden die het land heeft. Er zijn namelijk wel duizenden eilanden te vinden waarvan er een paar honderd bewoond zijn. Tijdens een vakantie of een langere reis kun je ervoor kiezen om meerdere eilanden af te gaan. De meeste eilanden zijn per boot te bereiken of hebben een eigen vliegveld. Eilandhoppen kun je in zijn geheel zelf regelen, maar je kunt vanuit Nederland ook een complete reis boeken waarbij je meerdere eilanden afgaat. Op deze pagina lees je meer over de bekendste plekken waar je verschillende mooie eilanden kunt bezoeken.

De Sporaden Eilanden

De Cycladen Eilanden zijn een van de beste bestemmingen om te gaan eilandhoppen. Het bestaat namelijk uit circa 50 eilanden die allemaal dichtbij elkaar zijn gelegen. De Cycladen Eilanden zijn gelegen in de Egeïsche Zee. De bekendste eilanden zijn Naxos, Santorini en Mykonos. Deze zijn bekend vanwege de typerende Griekse huizen en blauwe kerkjes. Wat een groot voordeel is, is dat je ontzettend gemakkelijk van eiland naar eiland reist en op ieder eiland ook gemakkelijk een accommodatie kunt vinden om te verblijven.

De natuurliefhebbers worden aangeraden om een bezoek te brengen aan de Sporaden eilanden. Deze eilanden zijn ook gelegen in de Egeïsche Zee en kenmerken zich vanwege het groene landschap. De Sporaden eilanden bestaan uit Skiathos, Skopelos, Skyros en Alonissos. De eilanden zijn bedekt met pijnbomen en zijn grote natuurparken, waardoor je er ontzettend goed rond kunt fietsen en wandelen. Verder beschikken veel van de eilanden over een rijke geschiedenis, waardoor je er veel bezienswaardigheden kunt bekijken.

Verder vind je aan de oostkant van het vasteland van Griekenland ook enkele bekende eilanden. Dit zijn de Ionische eilanden en deze bestaan o.a. uit Corfu, Zakynthos en Lefkas. De mooie natuur en de prachtige stranden maken deze eilanden een populaire bestemmingen voor vakantiegangers. Een van de bekendste plekken op Zakynthos is het populaire shipwreck beach. Corfu behoort tot een van de meest dichtbevolkte gebieden van heel Griekenland, maar heeft ook veel natuurschoon. Tot slot kun je in het Middellandse Zeegebied nog enkele bekende vakantiebestemmingen bezoeken, maar deze zijn minder populair voor het eilandhoppen. Dit zijn de eilanden Kreta, Rhodos, Kos en Karpathos.