Berichten zoeken

Informatie over FC Twente

FC Twente is een Nederlandse professionele voetbalclub die in de Eredivisie speelt. De club is opgericht in het jaar 1965 en is gevestigd in de stad Enschede. Tegenwoordig is de Grolsch Veste het stadion waar de wedstrijden van FC Twente worden gespeeld. Vroeger werden de wedstrijden van de voetbalclub gespeeld in het Stadion het Diekman, maar sinds 1998 werden alle wedstrijden gespeeld in de Grolsch Veste.

Geschiedenis van FC Twente

In het verleden heeft FC Twente het moeilijk gehad om de landstitel te behalen. De club is namelijk 4 keer op de 2e plaats geëindigd en wisten ze de landstitel net niet te behalen. Tot aan het voetbaljaar 2009/2010 waarin zij wel kampioen wisten te worden. Tijdens het kampioenschap was er grote vreugde bij de club.

FC Twente is voortgekomen uit een fusie van de clubs Enschedese Boys en Sportclub Enschede. Doordat de club Sportclub Enschede destijds al in de Eredivisie aanwezig was kon de club FC Twente na de fusie ook per direct in de Eredivisie spelen. Toch ondervond de club FC Twente in de eerste jaren na de fusie erg veel problemen. Veel van deze problemen waren van financiële aard. Tijdens de fusie waren er veel schulden die mee werden genomen naar de nieuwe club. Daarnaast was er op dat moment een ontzettend grote selectie en waren er nog meer problemen aan de hand. Daar kwam later nog bij dat de club in 1983 degradeerde uit de Eredivisie. Na de degradatie wist FC Twente zich het jaar dat daarop volgde direct weer te promoveren naar de Eredivisie. In 2010 werd uiteindelijk de eerste landstitel binnengesleept.

Wedstrijden

Ben jij een supporter van FC Twente of wil je de wedstrijden graag bijhouden? Dan zijn er verschillende manieren om de wedstrijden te ervaren. Ten eerste kun je een seizoenkaart kopen waarmee je alle thuiswedstrijden in de Grolsch Veste bij kunt wonen. Daarnaast kun je natuurlijk losse kaartjes kopen waarmee je alleen de wedstrijden bijwoont die je wilt zien. Iedere zondag zijn de wedstrijden ook live via televisie te volgen of kun je de samenvattingen bekijken. De wedstrijden zijn online uiteraard ook te volgen en zo hoef je niks te missen van de wedstrijden van FC Twente.