Berichten zoeken

Waarom een massage niet alleen lekker maar ook gezond is

Wie houdt er niet van een heerlijke ontspannende massage? Vrijwel iedereen vindt het heerlijk om gemasseerd te kunnen worden. Een massage is echter niet alleen lekker, maar het is ook erg goed voor onze gezondheid. Uit verschillende onderzoeken is al gebleken dat een massage goed is tegen zowel psychische als lichamelijke klachten. Hieronder lees je alle argumenten waarom een massage onze gezondheid stimuleert.

Gezondheidseffecten van een massage

Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de voordelen die een massage voor je kan bieden:

  • Het werkt stress verminderend. Stress is een veel voorkomend probleem van deze tijd. Tijdens een massage worden je gedachten stopgezet en kom je optimaal tot ontspanning. Dit geeft je geest de mogelijkheid om zich weer op te laden, zodat je klaar bent voor de volgende werkdag.
  • Een massage stimuleert ook je slaap. Wanneer je een massage krijgt dan wordt er serotonine in je lichaam aangemaakt. Deze serotonine zorgt ervoor dat je lichaam gemakkelijker in slaap kan vallen. De volgende dag wordt je weer helemaal fris en fruitig wakker.
  • Een massage zorgt ervoor dat er meer witte bloedlichaampjes aan worden gemaakt. Deze extra witte bloedlichaampjes zorgen ervoor dat je immuunsysteem verbetert en met een beter immuunsysteem ben je ook beter opgewassen tegen ziekten.
  • Verder is het ontzettend goed voor de spieren in ons lichaam. De knellingen worden uit de spieren gehaald en de spieren kunnen zich weer beter ontspannen. Dit zorgt ervoor dat de spieren in je lichaam weer goed soepel worden gemaakt!
  • De bloedsomloop in je lichaam wordt gestimuleerd tijdens een massage. Het bloedtransport in ons lichaam zorgt ervoor dat voedingsstoffen worden vervoerd door ons lichaam. Hierdoor worden spieren, botten en organen in je lichaam beter gevoed. Deze verbeterde bloedsomloop zorgt er tevens voor dat afvalstoffen beter uit het lichaam vervoerd kunnen worden.
  • Tot slot zorgt een massage ook voor een betere ademhaling en een betere concentratie. Door een massage gaan we dieper ademhalen en hierdoor komt er meer verse zuurstof ons lichaam in. Doordat onze geest tot rust komt zijn we ook in staat om beter te concentreren.