Berichten zoeken

Modesteden van Europa

Wil je graag een dagje of meerdere dagen winkelen buiten de Nederlandse grenzen. Dan heb je de keuze uit verschillende steden in Europa waar je uitermate goed kunt winkelen. Hieronder benoemen we de leukste steden in Europa voor de laatste en beste mode. Tevens maak je tegelijkertijd ook een leuke stedentrip! Per stad geven we ook een aantal tips waar je moet wezen voor de beste kleding.

In welke steden in Europa kan ik het beste winkelen?

De stad Milaan wordt al decennialang de modehoofdstad van Europa genoemd. Dat komt door de vele modehuizen die er door de stad heen zijn te vinden en vrijwel alle grote merken zijn er ook goed vertegenwoordigd. Zo kom je er alle merken, zoals Armani, Prada, Dolce & Gabbana en Versace tegen. Verder zijn er in Milaan ook vaak grote markten te vinden waar je uitstekend kunt shoppen.

Naast Milaan kun je ontzettend goed winkelen in de Engelse hoofdstad London. Deze enorme stad heeft een dermate groot winkelaanbod dat er voor iedereen wel wat te vinden is. Zo kom je er alle hippe en trendy merken tegen, maar zijn er ook alle exclusievere winkels gevestigd. De straten Savile Row en Bond Street vertegenwoordigen alle bekende merken en je kunt er al urenlang winkelen. Ook bij Oxford Street en Regent Street kun je ontzettend goed winkelen. London beschikt ook over een enorm warenhuis. Het grootste warenhuis van de stad is Harrods.

De stad Parijs staat ten eerste bekend als de stad van de liefde, maar daarnaast ook als een echte winkelstad. Er zijn veel modehuizen in Parijs te vinden met de laatste en beste mode, waardoor je altijd wel geslaagd kunt winkelen. Enkele modehuizen zijn Chanel, Louis Vuitton en Dior. De bekendste winkelstraat van de hele stad is de wereldbekende straat Champs-Elysees. Aan deze enorme straat kom je alle soorten winkels tegen.

Tot slot raden we het aan om Barcelona te bezoeken. Barcelona is de stad waar je terecht kunt voor de mooiste zomerkleding. Deze stad aan de Costa Brava beschikt over diverse winkelstraten en warenhuizen waar je uren zoet bent. De bekendste straten zijn Avenida de Portal de l’Angel, Carrer de Argenteria of het warenhuis El Corte Ingles.